Tävlingsdagen bjöd återigen på härligt väder! Startfältet var inte lika stort som förra året, mycket beroende på att ridskolan nog var lite fega och inte tävlade i lika stor omfattning. Det var dock 86 ekipage som kom till start, vilket inte är dåligt i sig.

Speedpass 100 meter (i uppförsbacke) vanns av Sofie Sjödin på Máni, tid 8.55 s, av totalt 9 startande i klassen. Vägtölten vanns av Charlotte Björnmalm på Dama, i klassen med totalt 52 startande. I öltölten var det 25 startande, och klassen vanns inte oväntat av Malin Segerberg som lånat sin gamle Freyr. Det verkar som att de prenumererar på den platsen i vår öltölt! Vår nya praktikant Kim Höfner (från Tyskland) startade med gamle Fluga i öltölten och blev 5:a. Hon startade även med vår lilla Vaka i vägtölt och hängde med till andra omgången.

Det var 12 modiga ridskoleelever som ställde upp lite blandat i öltölt och vägtölt. De red fint, men lite nervositet avspeglade sig på en del av ritterna. Domarna fann att bland ungdomarna var det Sanna Pettersson på Traudur som var den mest välridande junioren, med goda inverkningar på den något tungstyrda Traudur. På senior sidan var det inte lika stort startfält och där tyckte vi att Liselott Wrangert gjorde den bästa ridningen för dagen på Dagrunn.

After Riden hölls igång av tappra MöRS:are och allt såldes slut. Det var varma smörgåsar och våfflor, varm korv och mycket mer. Stort tack till alla funktionärer som gjorde vår öltölt till ett lyckad trevlig dag. Mats – vår egen P-polis – ordnade som vanligt med parkering så att alla skulle kunna stå med sina ekipage på ett drägligt sätt. Tydligen var det någon arg besökare som inte tyckte våra p-möjligheter var så bra, och det är lite trångt men finns det hjärterum finns det stjärterum. Så kära besökare, ta det med ro och gläds åt lyckade prestationer för alla våra ridande!

Ha det gott, hälningar Ylva!

Öltölt

1. Malin Segerberg/ Freyr
2. Rikke Andersson/ Kengála
3. Signe Stahlenius/ Kátina
4. Kim Höfner/ Fluga
5. Felicia Gilbertsson/ Freyr
6. Sofia Grundsten/ Sindri
7. Jessica Palmborg/ Sunna
8. Elin Ahlman/ Gledi
9. Sofi Vilborg/ Sota
10. Amanda Andersson/ Brandy

Vägtölt

1. Carlotte Björnmalm/ Dama Arbetstempo Tölt (AT) 5,5 Fritt tempo tölt (FT) 7,5
2. Jill Lidström/ Glettingur AT 6,0 FT 6,5
3. Fanny Malmblom/ Jódis AT 6,5 FT 5,5
4. Johanna Söderman/ Skuggi AT 5,5 FT 6,0
5. Micke Billow/ Sprengur AT 5,5 FT 5,5
6. Ansa Jogenstedt/ Vinur AT 5,0 FT 5,5
6. Inger Sjödin/ Njáll AT 5,5 FT 5,0
8. Axel Enwall/ Jadar AT 5,0 FT 5,0
9. Birgitta Eck/ Oddi AT 5,5 FT 4,0
10. Fanny Melmblom/ Hrönn (Fanny fick välja en häst att rida i finalen och blev automatiskt 10:a med den andra)

Speedpass

1. Sofie Sjödin/Máni 8.55s
2. Inger Sjödin/ Njáll 10.46s
3. Jexie Eriksson/ Gyllir 11.05s
4. Madeleine Engvall/ Jadar 11.75s
5. Åsa Björnmalm/ Assar 11.98s