Nu är Globen Horse Show över för i år! På fredagen var det islandshästtävling med fyrgång special designad särskilt för Globen. Skritten var borttagen men i övrigt skedde bedömning med FIPOs regler. Domare var Johan Häggberg och Haffi Halldorson med sekreterare Caroline Wintzell och Gunnar Olsen. Speaker var som alltid vår Gunnar Werner och som bisittare ingen mindre än Olil Amble.

Olil Amble skulle själv ha startat i tävlingen med Flögri, men kom tyvärr inte till start eftersom hästen fick en onödigt svår resa från Danmark i snöstormen. När veterinärbesiktningen var på torsdagen innan start på fredag så strök Olil honom. Han var fräsch redan senare på torsdagskvällen, men det fanns ingen möjlighet att besiktiga honom på fredagen. Detta var väldigt synd för både publik och Globen Arena med tanke på att Olil och Flögri är Nordiska Mästare i fyrgång och ett dragplåster till tävlingen.

Vinnare i årets tävling blev en favorit i repris, när Stian Pedersen på Jarl tog hem segern igen. Förra året vann han Geidingakeppnin med både A-flokkare o B-flokkare. Tvåa var Sigfus Sigfuson med sin fina Rafn som vi tyvärr inte fick se på SM och NM i somras p.g.a skada, men som kom igen med revansch nu. Trea blev vår egen svenska mästare i fyrgång Maria Berg med sin Kolgrimmur (mästare med Teitur), och delad fyra blev Nina Keskitalo med Brana och Unn Kroghen på Theyr. Det var små marginaler in i final med nio startande totalt och de fem bästa till final. Vår egen Ylva Hagander var berättigad att starta som reserv, men kände sig inte laddad med allt övrigt arbete kring arrangemangen inne på Globen.

Ungdomarna tillsammans med några av tävlingsryttarna gjorde en fantastisk färgsprakande show som har fått mycket beröm! Det var hela 18 hästar inne samtidigt i alla möjliga färger på både hästar och ryttare. Färgshowen var även med på programmet på lördagen med lyckat resultat, men stämningen på fredagen var alldeles speciell. I övrigt deltog våra ryttare som vanligt i invigningar och finaler varje föreställning.

Vår Jambo var jättevacker som Pegasus med Marie Carlsson i sadeln! De fick i år också ställa upp som Luciaekipage under finalerna.

Stockholm International Horse Show har varje år ett vänskapsland, och i år hade turen kommit till Portugal. Ett antal fantastiska lusitanohästar gjorde med sina duktiga ryttare två uppvisningar. Varje kväll bjöds det på en klassisk uppvisning varje kväll med temat Lissabon på 1800-talet. Vi fick även se en eldfängd show till tjurens ära som var härlig och nervpirrande!

Vi ses nästa år!