Ylva Hagander

Ylva med sin make Antonio, hingsten Mökkur och hunden Stella. (Foto: Ingela Bjurenborg nov 2006)   

Högt ställda mål, hårt arbete och ett brinnande engagemang

Ylva är född 1956 och styr nu på Fors Gård. Hon började rida när hon var sex år gammal, på ridskola som alla andra barn. Innan islandshästarna så sysslade Ylva en del med ponnytrav och ponnygalopp med shetlandsponnyer. Hon har fött upp travhästar och det blir fortfarande en och annan sådan.

Ylva började hålla på med islandshästar 1986 och tillhör nu en av de mer välkända islandshästprofilerna i Sverige. 1984 flyttade Ylva till Fors och år 1992 startade ridskolan på gården. Ylva började tävlingsrida islandshästar 1987 och har varit i svenska landslaget sedan 1992 med ett antal guld- och silvermedaljer från VM i bagaget. Hon är även lokalklubbsdomare och framgångsrik avlare, främst med den kända hingsten Mökkur frá Varmalæk.

Ylva och Mökkur

Efter en hästresa till Portugal 2001 har Ylva uttökat gårdens utbud av aktiviteter med exklusiv ridning på lusitanohästar. Ylva har utbildat sig på lusitanohästarna genom ett otal resor till Portugal där hon ridit för instruktörer. Ylva tränar regelbundet för svenska, isländska och portugisiska instruktörer för att förbättra sin ridning samt få inspiration till sin egen ridundervisning.

Ylva och Vulcao på uppvisning (foto: Elke Hartmann).
Ylva och Antonio, Mökkur och Stella poserar framför deras hus på Fors Gård. (Foto: Ingela Bjurenborg)