Vulcao

Vulcao är en skimmelhingst född 2002. Han är 160 cm hög, ganska kraftig med välrest hals och mycket bra bogar. Han har en härlig arbetsvilja och är mycket modig, alltid lika positiv till arbete och har väldigt lätt för samling. Han har en fantastisk piaff och passage, travar med stor spänst och lätthet. Smidigt och enkelt gör han piruetterna.

Han är en personlighet med ett mycket gott psyke. Var med och showade I Fancy Dress(age) på Stockholm Horse Show och vann med sin ryttare Charlotte Haid-Bondergaard i par med Lactic och John Whitaker. Han älskar att showa och visa upp sig. Han avelsvärderades i september 2008 på Lusitano feiran i Göteborg och fick totalpoängen 67 (se bedömning). Han är tävlas upp i medelsvår B, med sikte på Grand Prix. Har placerat sig väl samt uppträtt på otaliga shower och clinics.

Vulcao är friröntgad runt om 2007. Har en stark och hållbar fysik.

Vulcao står under betäckningssäsongen på Fors Gård för handbetäckning, han har lämnat mycket välbyggda avkommor med bra lynne.

Klicka här för att ladda ner betäckningsavtal.

Härstamning

Uppfödare: Antonio Jose Da Veiga Teixeira

VulcaoOfir LA 2665ConspiradoCryptogamico
Ocarina
FarpaCryptogamico
Jaqueta
Lutadora LA 6862CajarimJapaz
Nihiura
BrasaOnjito
Unida

För att en Lusitano ska betraktas som renrasig behöver den vara inskriven hos APSL. De stambokför inte korsningar.

APSL har ett register för avelsgodkända ston och hingstar, Livro de Adultos, och ett för övriga Lusitanos, Livro de Nascimentos. För att stambokföras i Livro de Adultos ska hästen ha godkänts på en avelsvärdering med domare från APSL. För att skrivas in i Livro de Nascimentos behöver båda föräldrarna finnas med i Livro de Adultos. Läs mer om stambok och avelsvärdering här.

Bedömning

PoängGånger faktor
Huvud och hals/Cabeca e pescoco77
Bog och manke/Espadua e garrote77
Bringa och bröstkorg/Peitoral e costado77
Rygg och länd/Dorso e rim (x 1,5)69
Kors/Garupa77
Extremiteter/Membros (x 1,5)710,5
Rörelser/Conjunto de formas (x 1,5)710,5
Helhet/Andamentos (x 1,5)69
   
Total 67

Fler bilder på Vulcao

Kerstin Dahlberg och Vulvao
Kerstin Dahlberg och Vulcao
Kerstin Dahlberg och Vulcao i Globen (Foto: Emma Norén)