Saluhästar

Islandshästar

Toppfina välstammade islandshästar finnes till salu, se nedan. Fina ridhästar, lovande ämnen, tävla eller avla. Rör sig alla mycket bra. De har alla växt upp i flock, är regelbundet avmaskade, verkade och grundvaccinerade. Har pass och är chipmärkta.  Välhanterade och snälla. Vid intresse kontakta Ylva via mail.

Vandill från Fors Gård

Svart valack född 2013 e. Midas frá Kaldbakk u. Vepja från Fors Gård.

En storvuxen kille ca 147-150 cm i mankhöjd med superstam. Förutom föräldrarna som båda var framgångsrika på tävlingsbanan och i avelsn, så finn det flertal framgånsrika syskom både i tävling och avel.

Vandill är en fyrgångare med stora taktrena rörelser i alla gångarter och med spännvide i tempo. Toppen som lyxig ridhäst,rida i skog och mark eller till tävling.

Väl grundriden och utbildad, stark och stabil men självklart  behöver formen och rakriktning jobbas vidare på som för alla hästar. Han är färdig för nya mål!

Vandill är snäll att lasta och sko, van att gå i flock, vaccinerad, svenskfödd samt utan eksem och spatt. Röntgad.

Se filmer tagna under ridpass.

Länk till film kommer 🙂

Lusitanos

Samtliga lusitanohästar, både egen uppfödda och importerade hästar från Portugal, är registrerade i Sverige/Portugal och har pass. Vaccinerade och regelbundet avmaskade. Vid intresse kontakta Ylva via mail.

Luxo Y.H.

Brun reslig Lusitano valack ( ca 165-170 cm i mankhöjd )  efter Guapo och undan Saborosa. Född 2015 i Portugal, uppfödare Ylva Hagander. 

Luxo om till Sverige i december 2019, är äkta lusitano samt tillägsregistrerad i Sverige. Regelbudet  vaccinerad. Lätta att sko och lasta. Snäll i all hantering

Han har tränats coh rids av Magda Danielsson i Sundsvall, där han även står nu.

Debuterade i Lätt B2 september 2022 och placerades med Magdalena Danielsson på andra  plats med poäng 70,667%. Nästa start i Lätt B3 var i oktober 2022 med placering i fjärde plats med poäng 65,484%.

Sedan startade han lätt B2 oktober 2022 placerad som 1.a med poäng 64,167%.

Tyvärr skadade han sig och blev lite överansträngd vårvintern 2023 samt att nu är kastrerad sedan feb. 2024.

Luxo är en energist lite het häst, känslig och har en otrolig spänst och balans.

Vi hade förhoppning att visa honom som hingst, då han är mycket vacker och vi ställde ut honom på Lusitano feira med ett väldigt bra omdöme.

Men det har visat sig att han blir lite väl hinstig och raktiv franför allt på vårkanten, därmed bestämde vi att han skulle kastreras och ser fram emot nya tag och ut på tävlingsbanan igen.

Han är riden på mycket på utebanan ( Magda har inget ridhus)  ute i terrän, klarar det alldeles utmärkt.

Ett syper ämne och framtidshäst för den dressyrintresserade ryttaren. Inte en nybörjar hälst även om han är välutbildad och grundriden. Han har det lilla extra man behöver på tävlingsbanan.

Intresserade kan kontakta Ylva elle3r Magda n

Film på Luxo

Fotograf Emmy Eriksson