Saluhästar

Islandshästar

Toppfina välstammade islandshästar finnes till salu, se nedan. Fina ridhästar, lovande ämnen, tävla eller avla. Rör sig alla mycket bra. De har alla växt upp i flock, är regelbundet avmaskade, verkade och grundvaccinerade. Har pass och är chipmärkta.  Välhanterade och snälla. Vid intresse kontakta Ylva via mail.

Ljósfinnur frá Fosshofi

Brunblackskäck valack född 2016, e. Álffinnur frá Sydra-Gegnishólum u. Lilja Dis frá Fosshofi. IS2016101010. Ett framtidslöfte för den ambitiösa ryttaren/familjen. Superfin valack, inriden och tränas nu regelbundet. Flotta gångarter med stora rörelser, supergott lynne. En häst för framtiden som lyxig ridhäst eller tävlingshäst. Måste givetvis tränas vidare så att han får styrka och balans. Töltar och travar med stora flotta rörelser, stegar på i skritt och fattar galopp. Ännu inte prövad i pass utan bör ridas som fyrgångare tills han är stark. En välvuxen kille (stor) men ännu omusklad. Ankom från Island i december 2020. Vaccinerad och tilläggsregistrerad. Bilden från våren 2020 på Island. Fungerar fint i flock och väldigt snäll att hantera, sko och lasta. Något för en ryttare som kan och vill utveckla hästen för framtiden, så endast seriösa hör av sig till Ylva. Film på Ljosfinnur

Vandill från Fors Gård

Svart valack född 2013 e. Midas frá Kaldbakk u. Vepja från Fors Gård. Lovande storvuxen vacker kille (ca 149 cm mh) med superstam.  Fyrgångare med stora flotta rörelser, ett toppämne för en som vill satsa på en häst för tävling. Något alldeles extra. Inget för den oerfarna ryttaren. Känslig med motor. Rids och tränas regelbundet, rids ut i terräng och rids på volt eller ovalbanan. Stora rörelser så ryttare med bra balans krävs. Behöver nu tränas mot mer samling och styrka. Han är lite av en enmanshäst – tyr sig till den han har förtroende för. Endast seriösa köpare – ingen familjehäst!

Mara från Fors Gård

Lusitanos

Samtliga lusitanohästar, både egen uppfödda och importerade hästar från Portugal, är registrerade i Sverige/Portugal och har pass. Vaccinerade och regelbundet avmaskade. Vid intresse kontakta Ylva via mail.

Luxo Y.H.

Brun reslig ( ca 165-170 cm i mankhöjd ) hingst efter Guapo och undan Saborosa. Född 2015. Vacker kille med flotta rörelser. Rids och tränas av Magdalena Danielsson. Står i Sundsvall. Skall avelsvärderas till hösten. Film på Luxo

Fotograf Emmy Eriksson